rower czy orbitrek- co wybrać?

Idź do strony 1 2

Wiadomość

Mala78

Miasto: Zielona Góra

Punkty: 100

Listów: 22

zastanawiam się nad kupnem rowerka treningowego lub orbitreka. Który sprzęt jest lepszy? i czym się w ogóle różnią?

gabi80

Miasto: Pruszków

Punkty: 60

Listów: 18

ja zdecydowanie polecam orbitrek. Na rowerku wysmuklisz tylko nogi, poza tym rowerek nie zadziala na brzuch ani pupsko:) a na orbitreku angażujesz więcej mięsni, modelując całą figurę. Ja ćwiczyłam na orbitreku i byłam bardzo zadowolona- efekty były widoczne już po krótkim czasie. Jeśli masz sporo kilogramów do zrzucenia to zdecydowanie polecam orbitreka.

Pati87

Miasto: Kraków

Punkty: 60

Listów: 20

Według mnie rower jest o wiele lepszy , ale jesli ktos ma zapał do cwiczenia do obojetne na czym bedzie dawał z siebie wszystko.

Arek

Miasto: -

Punkty: 57

Listów: 17

Bez dwóch zdan rower
Stabilniejsza pozycja ,większy komfort cwiczenia (według mnie) ,ale kazdy woli co innego , a cenowo roery chyba tez lepiej sie prezentują

Antonio

Miasto: Zamość

Punkty: 64

Listów: 17

Równiez uwazam ze rower bardziej mozna sie zmeczyc i wypocic

NATALA

Miasto: Lublin

Punkty: 74

Listów: 18

no ja nie korzystałam nigdy z orbitreak ale jestem bardzo zadowolona z cwiczenia na rowerze stacjonarnym ,łatwo regulowac tempo i opór i stabilna pozycja co dla mnie jest najwaniejsze

Kwiatuszek

Miasto: Warszawa

Punkty: 20

Listów: 11

Również polecę orbiterek, który wpływa w wiekszym stopniu na całe ciało, niż rowerek. Przede wszystkim, oprócz nóg, chodzi tutaj o ręce, ramiona - w przeciwieństwie do rowerku, one też są w ruchu. Jednak uparcie będę twierdzić, że ćwiczenia na zewnątrz są lepsze niż jakikolwiek sprzęt :)

Michu

Miasto: Warszawa

Punkty: 5

Listów: 5

Ja tam nie jestem przekonany do żadnych orbitreków. Rowerek dobrej marki uważam, że jest spoko. Orbitrek kojarzy mi się z telezakupami Mango.

Allala

Miasto: -

Punkty: 5

Listów: 1

To ja zdecydowanie jestem za orbitrekiem. Do rowerka podchodziłam kilka razy, ale to jest po prostu zbyt nudne, na dłuższą metę nie byłam w stanie się do tego zmusić. A teraz jak chodzę na siłownię, to orbitrek normalnie sprawia mi frajdę;) Aż się nawet zastanawiam, czy nie zainwestować we własny;) W Intersporcie jest teraz z gazetki taki strasznie fajny, przeceniony z 2 tys. na niecałe półtorej, więc chyba się w końcu skuszę;)

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

to ja z innej beczki - rower zajmuje mniej miejsca niz orbitrek :)

Idź do strony 1 2

Aby dodać posta musisz się zalogować