Jak zacząć ćwiczyć?

Idź do strony 1 2

Wiadomość

dolly

Miasto: Białystok

Punkty: 0

Listów: 5

Witam wszystkich,
Zarejestrowałam się na tym forum bo bardzo chciałabym uzyskać kilku porad zrzucić kilka kilogramów. Mam najwiekszy problem z tym, jak w ogóle zacząć ćwiczyć, żeby nie zrobić sobie krzywdy. Wiecie siedząca praca, mało ruchu i nie chce ze względu choćby na to forsować organizmu. Pomóżcie proszę co mam zacząć robić na początek.

Madamx

Miasto: Zgorzelec

Punkty: 54

Listów: 16

Na poczatek z tego co slyszałam to naley sie rozruszac troche tzn jakas rekreacyjna jazda na rowerze lub basen ze znajomymi bez jakiegos forsowania dopiero po pewnym czasie mozna zwiększyc obroty .A najlepiej jak mozesz sobie na to pozwolic to skonsultuj sie z jakims trenerem.

petunia

Miasto: Warszawa

Listów: 6

Najlepiej moim zdaniem sie porozciągać w domu przez kilka dni. A potem powinno pójść z ćwiczeniami innym łatwiej. Ja tak miała jak zaczełam na pilates chodzić. W domu przez cały tydzień ćwiczyłam na stepperze a potem na pilates sie zapisałam. Za miesiać idę na aerobik, żeby dołożyc do moich ćwiczeń troche więcej.

Katarinka

Miasto: Konin

Listów: 4

Stepper albo rowerek stacjonarny. To jest moja recepta na początek walki z kilogramami. Za bardzo się nie zmęczysz nie musisz wychodzic z domu. Przyjemnie i wygodnie

beatrycze1

Miasto: -

Listów: 11

A może kup sobie zestaw do ćwiczeń w domu- skakankę, matę i taśmę elastyczną. Tanio i bezpiecznie:) i koniecznie spodenki neoprenowe, szybciej w nich spalisz tłuszcz.

kwiatek

Miasto: Bytom

Punkty: 80

Listów: 31

ja polecam piłkę do fitness- świetna zabawa!!

Madamx

Miasto: Zgorzelec

Punkty: 54

Listów: 16

Ja przez pierwsze kilka dni zafundowłam sobie intensywne spacery i duz naprawde duzo rozciągania, lepiej zacząc od nizszego pułapu niz przedobrzyc i pozniej załowac..

HouseGirl

Miasto: -

Listów: 13

Ja najczesciej cwicze w domu . 20 min biegania w miejscu , 100 brzuszkow, 100 nozyc , 6 weidera,. itp ;;.

Kwiatuszek

Miasto: Warszawa

Punkty: 20

Listów: 11

Też mam taki problem jak autorka wątku :) Sprzet domowy odradzam, bo potem się kurzy nieużywany - lepiej porobić ćwiczenia domowe we własnym zakresie, tak jak robi to HouseGirl. Z 20-30 minut i jest się zadowolonym z efektywnie spędzonego czasu bez karnetu na siłownię.

Jackiebrown

Miasto: Puławy

Punkty: 105

Listów: 17

I jak poszedł start z cwiczeniami domyslam sie ze ciezko(Zawsze jest tak na początku)????

Idź do strony 1 2

Aby dodać posta musisz się zalogować