czy ktoś z Was ma może stepper i korzysta z takiego sprzętu? warto w taki sprzęt zainwestować? Zastanawiam się nad kupnem, już nawet jeden wypatrzyłam, ale ciągle jeszcze się waham..
Steper to naprawde swietny przyrzad na nim głownie opiera się moj trening i musze powiedziec ze jest to najlepsza forma aktywnosci jezeli chodzi o mnie, kolejna jego zaleta to to ze zajmuje mało miejsca i wszedzie mozna go schowac czego nie zrobisz np z rowerem czy bieznia
ja mam od paru lat stepper skrętny Fitplaya, od zwykłego rózni się tym, że pracuje w dwóch płaszczyznach, oprócz ruchów góra-dół możesz wykonywać na nim ruchy boczne, poza tym posiada linki do ćwiczeń mięsni ramion. Kupowałam go już dawno i nie pamiętam ile kosztował, ale mysle, że do 200 zł można kupić jakiś sensowny model. Jeśli dysponujesz większym budżetem to zainwestuj w stepperek Kettlera. Są droższe ale jakościowo lepsze.
Wydaje mi się ze warto go kupić w końcu taki sprzęt nie jest drogi, przydaje się. Jak się rozglądałem za ławeczką dla mnie to trafiłem na fajny sklep internetowy możesz sobie zobaczyć tam na steppery. STEPPERY
Oczywiście, że warto kupić steper, tylko musisz sobie zadać jedno pytanie. A mianowicie, czy ten steper będzie naprawdę używany i mówię tu o używaniu systematycznym, a nie raz na kwartał. Jeśli ma stać i zbierać kurz, to odradzam. Idź na spacer z psem lub do klubu sportowego. Z rozmów z ludźmi i doświadczenia wiem, ze sprzęt w domu stoi i służy jako wieszak albo podstawka na kwiatki... :)
Jeśli masz zamiar ćwiczyć to warto kupić, ale też ma minusy dla osób mających problem ze stawami - po prostu je obciąża tak wypowiadają się trenerzy i widzę to po sobie. Dlatego nie można ze stepperem przesadzać i forsować się od razu