rozmowa z dietetykiem

Wiadomość

skomus

Miasto: Lublin

Punkty: 626

Listów: 72

Zamówiłam rozmowę telefoniczną z dietetykiem, ale zapomniałam, że umówiłam się w tym czasie na wizytę do dentysty. Czy mogę anulować rozmowę z dietetykiem?

Mala78

Miasto: Zielona Góra

Punkty: 100

Listów: 22

wydaje mi się, że istnieje taka możliwość. Napisz potem jak wygląda taka rozmowa bo ciekawa jestem:)

NATALA

Punkty: 74

Listów: 18

JA również jestem bardzo ciekawe i napisz czy warto??

shooter

Miasto: -

Punkty: 145

Listów: 15

ja też:)

skomus

Punkty: 626

Listów: 72

Trochę ostatnio zabiegana jestem. Już odpowiadam. Wysłałam maila do dietetyka z informacją, że jednak nie mogę w tym czasie rozmawiać i zamówiłam telefon ponowne. Dietetyk sam zadzwonił do mnie idealnie o tej porze, którą wpisałam. Rozmawiałam z nim chyba z 15 minut. Pytał tez jak się czuję, czy jestem zadowolona z efektów itp. Bardzo mi to pomogło jeżeli chodzi o zmotywowanie do dalszego, zdrowego odżywiania. Naprawdę fajna sprawa - można wypytać o wszystko dotyczące zasad prawidłowego odżywiania, poprosić o poradę, usłyszeć słowa wsparcia. Dietetyk ma bardzo sympatyczny głos. Widać, ze się przejmuję, zna i ma bardzo duże doświadczenie. Przynajmniej ja go ta odebrałam. No ale to już każdy może sam ocenić.

Dietetyk

Punkty: 250

Listów: 43

Witam,

rzeczywiście rozmowa z dietetykiem jest bardzo wartościowa dla Pacjenta.
Moi Pacjenci często przychodzą do mnie na wizytę lub nawet dzwonią (chociaż przecież zawsze mogą pisać maile) tylko po to, żeby ich zmotywować. Kiedy zaczynałem pracę dietetyka (około 7 lat temu) nie zdawałem sobie sprawy z tego jak ważne jest to, żeby ktoś nas wysłuchał, czasami zganił za błędy lub pochwalił za postęp. To rzeczywiście motywuje i pomaga przetrwać kolejne ciężkie chwile :)
Ale jest też druga strona medalu. Takie rozmowy Pacjenta z dietetykiem są bardzo wartościowe też dla tego drugiego. Papier nie jest w stanie przekazać wszystkiego- emocji, wyrazu twarzy, chwilowego nastroju. Dietetyk zawsze zadaje dodatkowe pytania, ponieważ często pomijamy kwestie, które są dla nas trudne lub wg naszego osądu- nieważne.
Bardzo często zmieniałem całkowicie dietę, którą ułożyłem po przeczytaniu arkusza wywiadu z pacjentem, na zupełnie inną, kiedy z tym pacjentem porozmawiałem- proszę mi wierzyć to zmienia postać rzeczy i decyduje o efekcie końcowym.
Poza tym rozmowa zbliża ludzi- czujemy wtedy, że ktoś rzeczywiście się o nas troszczy -przez telefon można wyczuć czy ktoś się do nas uśmiecha :) Możemy być pewni, że w naszym zmaganiu nie jesteśmy sami :)

Zapraszam do kontaktu z naszymi specjalistami :)

Pozdrawiam,

Grzegorz Kowaluk

anira

Punkty: 3094

Listów: 66

oj ta motywacja... ja potrzebuję kija... no czasem i marchewki:)

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

zastanawiam się nad tą propozycją i chyba dam się skusić.... przecież warto :)

anira

Punkty: 3094

Listów: 66

Oj warto:) ja już jestem po rozmowie i jestem bardzo zadowolona.

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

kusicie, kusicie i chyba się zdecyduje :)

Aby dodać posta musisz się zalogować