lekkostrawna kolacja- propozycje

Idź do strony 1 2 3

Wiadomość

kwiatek

Miasto: Bytom

Punkty: 80

Listów: 31

Ostatnio czytałam, że nie powinno się rezygnować z kolacji. Do tej pory przekonana byłam, że wieczorne jedzenie jest nieskazane. Sama już nie wiem...A wy jecie kolacje? Macie jakieś pomysły na lekkostrawny posiłek?

gabi80

Miasto: Pruszków

Punkty: 60

Listów: 18

Kwiatku! Nie powinnaś rezygnować z kolacji. Ostatni posiłek zjedz 2-3 godziny przed snem. Ja przez jakiś czas, kiedy pracowałam do wieczora, jadłam obiado-kolację i to był błąd. Potem nie mogłam zasnąć z przejedzenia. Teraz jem lekkostrawne kolacje ok. 19. Twoja kolacja powinna być bogata w owoce i produkty mleczne( np. jogurt z płatkami , koktajl mleczno-owocowy, czy chleb razowy z twarożkiem z warzywami, plasterkiem szynki).Najlepiej wypij do tego szklankę wody lub soku owocowego. Nie pij mocnej herbaty, bo potem ciężko zasnąć:)

Mala78

Miasto: Zielona Góra

Punkty: 100

Listów: 22

Ja nie mam czasu na przygotowywanie niskokalorycznych kolacji.Ostatnio zaczęłam pić koktajl waniliowy, który mi w zupełności wystarcza. Nie tracę czasu i zaspokajam głód. Wiem, że są też inne smaki: truskawkowy, bananowy i kakaowy. Co kto lubi:))

Kryska

Miasto: Świdnik

Punkty: 76

Listów: 21

ja proponuję jedną kromkę chrupkiego pieczywa wasa, na to plasterek drobiowej wędliny i pomidorek lub sałatka warzywna z jogurtem naturalnym

wonderwoman

Miasto: Warszawa

Punkty: 30

Nie pij mocnej herbaty, bo potem ciężko zasnąć:)
Ja polecam na wieczór do kolacji herbatki ziołowe tj. mięta, melisa, rumianek, owies. Działają łagodząco, uspokajają przed snem ,a przy okazji ułatwiają trawienie i wpływają na wyciszenie się organizmu. Powinnaś unikać produktów , które zawierają kawasy tłuszczowe, tj. ser żółty (uwielbiam, ale niestety tylko na śniadanie), mięso czerwone czy tłustych produktów mlecznych.

skomus

Miasto: Lublin

Punkty: 626

Listów: 72

A ja uwielbiam na kolację sałatkę - kapustę pekińską kroję w paseczki, do tego dodaję kawałki tuńczyka, ogórki, pomidory, odrobinę pieprzu, soku z cytryny i jogurtu naturalnego = pycha.
O albo też uwielbiam plasterki wędzonego łososia, skropione lekko sokiem z cytryny i do tego plasterki awokado.

Kituh

Miasto: Lublin

Punkty: 71

Listów: 34

ja jem czesto biały ser z odrobina dzemu i otrębami (lub innym zródłem błonnika) i spokojnie sie najadam i wiem ze nie pochłaniam zbyt duzo kcal.

Berrys

Miasto: Zielona Góra

Punkty: 50

Ja tez ostatnio preferuje biały ser i narazie uwazam ze jest to najlepsze rozwiązanie bardzo sycacy i jednoczesnie mało kaloryczny

Pati87

Miasto: Kraków

Punkty: 60

Listów: 20

no ja własnie takowa spozywam a dokładnie ser biały z łyzka masła orzechowego i łuzka otrębow(mniam).

michal90

Miasto: szczecin

Punkty: 40

Listów: 15

no ja zainwestowałem w odzywke białkowa ,według mnie dobre urozmaicenie od sera i tunczyka na kolacje.

Idź do strony 1 2 3

Aby dodać posta musisz się zalogować