W zależności od tego co chcemy osiągnąć powinniśmy dobierać odpowiednie ćwiczenia.
Możemy rozwijać poszczególne partie mięśni lub stosować trening ogólnorozwojowy np na siłowni. Aerobik i jogging są pomocne w zwiększaniu kondycji, wydolności krążeniowo-oddechowej.
Pływanie jest bardzo przyjemne i kształtuje sylwetkę, ale niestety praktycznie nie da się zrzucić na nim brzuszka (wyjątkiem są oczywiście pływacy zawodowi). Jeśli chodzi o zrzucenie tkanki tłuszczowej najlepiej działa połączenie siłowni i ćwiczeń aerobowych.
rower stacjonarny jest bardzo dobry kiedys jezdzac na nim codziennie po pol godziny schudlam 14 kg do tego oczywiscie dieta a im jestem starsza tym gorzej mi zrzucic zbedne kiloski
Witam
Na imię mi kinga.Mam 13 lat . Mam 161 cm wzrostu i 61 kg wagi. Nie jestem brzydka, ale mój brzuch mnie przeraża. Od zawsze byłam uświadamiana że jestem gruba. Nie mam chłopaka. wydaje mi się że nie jestem otyła . Nie widać po mnie mojej wagi. Jestem bardziej ubita, mam duzo siły, chętnie ćwiczę, jestem wysportowana. Jednak jest mi bardzo ciężko. Zawzięłam się i od początku wakacji mam dietę , znacz nie jem słodyczy. Co dzień robię 6 waidera i 50 brzuszków. Efektów na wadze nie widać. Czy możliwe że nie tracę na wadze dla tego, bo moja tkanka tłuszczowa zamienia się w mięśnie, a one są cieższe. Błagam o pomoc. Co robić??