Hmm z tego co kojarzę, to seria organizowanych maratonów w większych miastach w Polsce. Ale nie chce mi się szukać w Internecie czy faktycznie o to chodzi. Niestety ja już nie biegam regularnie - cóż starość powoli się zbliża ;)
Moze nie tyle maratonów co biegów ulicznych na troche krótszych dystansach bo maraton to raczej niweweiele osób by dało rade ukonczyc ,oczywiscie z takich pospolitych biegaczy :)
słyszałam i nawet widziałam :) byłam w Warszawie w tamte wakacje ( daty nie pamietam) i widziałam całość :) fajna, przyjemna atmosfera, choć nie brakowało zapaleńców i tych, co chcieli się popisac sprawnością, szybkością...
ja jednak lubię biegać sama, przed ciążą wstawałam około 6 i biegałam około godziny ( mam obok domu rodzinnego las) - polecam bo człowiek ładuje energię na cały dzień
O tej akcji słyszałem ,ale również polecam poszperać na portalach sportowych, ewentualnie czysto biegowych czy w waszej miejscowości nie ma mniejszych grup biegających dla zdrowia czy przyjemności. Atmosfera jest wtedy bardzo przyjemna i każdy znajdzie tempo odpowiednie dla siebie.
Tak, bieganie odbywa się w największych miastach Polski. Atmosfera super. Ogólnie wspólne bieganie jest super :D Polecam. I nie ma co utyskiwać na wiek. Zaręczam że bigały podczas tych "maratonów" osoby starsze od Skomus :)
Ja niestety nie brałam udziału w takich maratonach, ale moja koleżanka biega i ma ogromną frajde, mimo że zazwyczaj zajmuje jedno z ostatnich miejsc ;). W każdym razie nawet nienajlepsze wyniki nie są w stanie jej zniechęcić, więc musi być naprawdę fajnie :).