sposób na upały

Wiadomość

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

Nie wiem jak Wy ale ja już mam powoli dość słońca ( pewnie będę za nim tesknić zimą, ale cóż). Jest za gorąco i nie da się funkcjonować w takim upale... Co jesć zeby się ochłodzić? Lody, zimna woda, owoce to wiem... Ale może bardziej wyrafinowane pomysły???

Lidia87

Miasto: Toruń

Punkty: 498

Listów: 29

Klimatyzacja lub przynajmniej wiatrak. Mrożone owoce do possania. Lekkie, przewiewne stroje. To moje propozycje. Niestety upały już się kończą. Nadchodzi jesień :/

anira

Miasto: -

Punkty: 3094

Listów: 66

A na przyszły rok, to lepiej pić napoje w temperaturze nie niższej niż pokojowa. Zimna woda schładza szybko organizm od środka i on jako genialna machina za wszelką cenę chce wyrównać swą temperaturę, więc zaczyna grzać i jest gorzej. To samo z kąpielą lepsza jest ciepła...

chudzinka

Punkty: 25

Listów: 5

Ja ochładzam się w bardzo przyjemny sposób ;) Lody w niewielkich ilościach, od czasu do czasu... Wybieram te na bazie owoców, czyli sorbety, ewentualnie lody waniliowe. Uwielbiam i nie potrafiłabym zupełnie z nich zrezygnować. Od czasu do czasu sorbet gruszkowy Zielona Budka (chyba mój ulubiony :)) nie powinien zaszkodzić... a ile przyjemności :)

Green4

Punkty: 2020

Listów: 94

ja też czasem pozwolę sobie na loda, ale teraz to jakoś nie bardzo, bo pogoda brzydka...

Aby dodać posta musisz się zalogować