DIETA ZE SLIMON

Wiadomość

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

Mam pytanie do użytkowników dietetyka ze slimon: Czy dietetycy układają dietę na pewien okres czasu, czy dają ogólne wytyczne co zmienić na całe życie???

Aha i jak to jest z wyjściem z diety, słyszałam że po restrykcyjnej diecie trzeba przez pewiem okres przejść na dietę wyjścia ( przejscia do normalności), tylko nie wiem jaki w tym sens...

anira

Miasto: -

Punkty: 3094

Listów: 66

Układają dietę. Do każdego posiłku masz kilka propozycji i raz możesz podmienić każdy posiłek(wtedy widać przepis).

kasiagardo

ale czasowo wygląda to jak??? za ile zapłacisz w abonamencie tyle masz dietę, tak???

anira

Miasto: -

Punkty: 3094

Listów: 66

Ja opłaciłam na razie miesięczny abonament. Zapytałam dietetyka, czy na pewno dieta uwzględnia fakt, że karmię. W odpowiedzi dostałam propozycję rozmowy. Dieta rozpisana jest u mnie na miesiąc: pory posiłków, 5 posiłków z kilkoma propozycjami dań.

Lidia87

Miasto: Toruń

Punkty: 498

Listów: 29

Dostajesz dietę, a oprócz tego pewnie możesz zadawać pytania dietetykowi. Więc możesz sę dowiedzieć jak trzeba samemu układać posiłki. To zależy ile chcesz schudnąć - jeżeli sporo to lepiej rozłożyć by był to stopniowy proces. Wtedy 5kg zrzucisz przez miesiąc i ustabilizujesz wagę i nie będzie jojo. Fajne na stronie slimona jest też to, że jest baza produktów i można wyliczyć ile jaki produkt ma kalorii, tłuszczy, białek, węglowodanów. No, ale odpowiednie zbilansowanie kalorii i proporcji składników odżywczych wymaga już fachowej wiedzy więc na początku lepiej skorzystać z pomocy dietetyka.

kasiagardo

potwierdziłyście moje przypuszczenia :) chyba się zdecyduje...

Aby dodać posta musisz się zalogować