splementy diety

Wiadomość

ts66

Miasto: -

Punkty: 20

Listów: 1

witam
suplementacja jest bardzo potrzebna.Żyjemy w czasach, gdy powietrze i gleba są zatrute ,spożywamy owoce i warzywa z dodatkiem pestycydów ,produkty zwierzęce zawierają antybiotyki i hormony a więc chcąc ,nie chcąc,przyjmujemy toksyny i związki chemiczne .Każdy gatunek na ziemi wymaga specyficznych czynników środowiska i człowiek nie jest wyjątkiem od tej zasady.Im bardziej środowisko jest właściwe , tym mocniejsza i lepsza jest jakość życia.Znane powiedzenie mówi ;Nie można wyhodować stokrotek w cemencie;Musimy mieć na uwadze,że często nie dostarczamy wszystkich substancji odżywczych,niezbędnych naszemu organizmowi do utrzymania zdrowia.To powoduje liczne następstwa a schorzenie lub choroba jest zazwyczaj wierzchołkiem góry lodowej,Samo leczenie objawów choroby ,lub jednego tylko organu na niewiele się zda,gdy problem dotyczy całego organizmu.Dlatego potrzebujemy m.in.witamin ,aminokwasów,minerałów,miro-makro elementów itd.Suplementy żywnościowe są decydującym czynnikiem w uzyskaniu i zachowaniu zdrowego ciała i umysłu.Zapewniają nam to tylko suplementy naturalne100%,nie witaminki syntetyczne,tworzone w laboratoriach. SUPLEMENTACJA-TO WZBOGACENIE
NASZEGO CODZIENNEGO POŻYWIENIA O NIEZBĘDNE
DO NORMALNEGO FUNKCJONOWANIA ORGANIZMU
WITAMINY, MINERAŁY I INNE SKŁADNIKI
NIEDOSTĘPNE W NASZYM JADŁOSPISIE.

alunia22

Punkty: 10

Listów: 2

zgadzam sie suplementy sa niezbedne w naszej diecie i naszym prawidlowym funkcjonowaniem sama sie o tym przekonalam kiedy mialam niedobory witamin i mineralow bo niestety jedzenie niewystarcza by uzupelnic zapasy witamin trzeba sie wspomagac suplementami sama wynalazlam suplement odpowiedni dla mojego organizmu ktory bardzo mi pomogl mianowicie Floradix-witaminki do picia w postaci toniku o szybkim dzialaniu ale kazdy musi sobie dostosowac suplemnt do wlasnego organizmu mnie bardzo pomogl na zmeczenie wypadanie wlosow

KROKUS

Punkty: 35

Listów: 7

Ja polecam ThermoMax To jest skuteczny suplement diety. Warto jego spróbować,moja znajoma poleciła go mojej koleżance,która miała problem z nadwagą i pomógł jej ten suplement. Poczuła się lżej i bardziej komfortowo. Poza tym jadła dużo warzyw i owoców, a mało tłustych dań, po których najczęściej czuła się ospała.

skomus

Miasto: Lublin

Punkty: 626

Listów: 72

Edytowany 10:09 @ 20/10/2010 przez skomus
Ja polecam sklep mmo.pl Dużo suplementów, profesjonalna obsługa, szybka przesyłka i najważniejsze - niskie ceny!:)

MarekSidoruk

Punkty: 110

Listów: 22

A ja polecam dobrze zbilansowaną dietę i ćwiczenia. Suplementy radzę stosować w późniejszym okresie. Oczywiście nic nie szkodzi, jeśli będziemy spożywali odżywkę białkową czy spalacz tłuszczu już na początku, bardziej mam na myśli kreatynę, na którą wszyscy młodzi adepci klubów wydają pieniądze zanim zaczną ćwiczyć. Podstawa to dieta, suplement to tylko dodatek do jadłospisu!

Ratatouille

Punkty: 95

Listów: 9

Oczywiście że suplementy to dodatki. Niemniej bardzo często niezwykle istotne. Z tych które pomagają walczyć ze zbędnymi kilogramami bardzo dobre są suplementy milkoshake. Ja piję milkoshake diet dla kobiet aktywnych z l-karnityną. Bardzo skutecznie zwiększa wydolność podczas ćwiczeń i pomaga co nieco spalić. Świetny jest tez milkoshake regenerator, który niweluje zakwasy.

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

co do suplementów można je stosować, ale nie są niezbedne. Mnóstwo witamin znajdziemy w owocach i warzywach, jeśli oczywiście często je spożywamy :)

igorcvirkun

Miasto: Lublin

Punkty: 400

Listów: 32

Przepraszam, o który milkoshake chodzi? Z tego co ja wiem, to jest rodzaj deseru z lodami i mlekiem:)
Warto też uważać na to, że większość suplementów "zmiksowanych" z l-karnityną nie dostarcza potrzebnej ilości tego środka. Zalecona 1 dawka tej substancji to 500-1500 mg. (przed treningiem oczywiście:)
Karnityna działa wyłącznie w parze z ćwiczeniami fizycznymi.

mirabel25

Punkty: 1887

Listów: 124

warzywa i owoce podstawą prawidłowego odżywiania, jednak i tak czasem witamin może okazać się za mało i wtedy potrzebna dodatkowa dawka w postaci suplementów.

Aby dodać posta musisz się zalogować