zdrowe okulary

Wiadomość

biznesman88

Miasto: -

Punkty: 40

Listów: 2

Wydaję mi się że ostatnio większość okularów na rynku stara się tylko sprostać wymaganiom mody i naszego gustu, a mało zwraca się uwagi na odpowiednie dobranie okularów w stosunku do stopnia ochrony oczu. Nie wiem jak wy, ale ja muszę bardzo mocno dbać o oczy - od nadmiaru słońca dostaję zapalenia spojówek. W związku z tym myślę nad kupnem "zdrowych okularów". Znalazłam taki artykuł: http://www.skarbiec.biz/lifestyle/design/25_08_2010.htm co sądzicie o tych radach ? Czy okulary do prowadzenia samochodu rzeczywiście mają mieć inny kolor ? Jakich znacie producentów "zdrowych okularów" są w ogóle tacy ? Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź.

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

ja oczka mam zdrowe i okularów nie noszę ale nawet przeciwsłoneczne warto kupić porządne wiec jeśli chodzi o lecznicze to tym bardziej :) warto zastanowić się przed zakupem

Green4

Punkty: 2020

Listów: 94

Ja tez mam zdrowe oczy, ale czasem od nadmiaru patrzenia w komputer lub na słońce strasznie mnie bolą i też zamierzam cos z tym robic.

umpilla

Punkty: 65

Listów: 13

A myślicie, że latem lepiej chodzić bez okularów niż w takich lipnych właśnie, nastawionych na efekt estetyczny a nie zdrowotny? Czy takie niezbyt dobrej jakości okulary szkodzą oczom?

Aby dodać posta musisz się zalogować