jakie ćwiczenia sa dobre na zrzucenie brzucha?

Idź do strony 1 2

Wiadomość

dorocia121

Miasto: -

Punkty: 1510

Listów: 54

jakie ćwiczenia sa dobre na zrzucenie brzucha?

Kraverka

Punkty: 415

Listów: 13

hula - hoop :D
basen (!)
bieganie (!)
... i odpowiednia dieta [niestety ;/]

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

brzuszki :) A6W olecam - ciężkie, monotonne ale skuteczne :)

dorocia121

dzięki ;D

dorocia121

a skakanka?

użytkownik zablokowany

Punkty: 160

w zasadzie wszelkie ćwiczenia aerobowe czyli bieganie, rowerek, orbitrek. Jeśli chodzi o spalanie tkanki tłuszczowej istotny jest czas trwania ćwiczeń, minimum to 40min oraz odpowiednie tętno podczas tych ćwiczeń.

MarekSidoruk

Punkty: 110

Listów: 22

Ja dodam od siebie jeszcze fakt, że lepiej jest wykonywać aeroby z rana przed śniadaniem. Dlaczego? A no dlatego, że po nocy nasz organizm jest wyżyłowany i pozbawiony składników odżywczych. Chyba, że uprawiacie nocne podjadanie :) Mam nadzieję, że nie. Wówczas wstajecie i idziecie biegać, pływać, jeździć na rowerze, co wolicie. Spalanie tkanki tłuszczowej rozpoczyna się już po około 20 minutach. Wieczorem wygląda to inaczej. Nasz organizm jest już po kilku posiłkach i zanim zacznie spalać tłuszcz z naszego ciała, musi minąć co najmniej 30 minut, bowiem w pierwszej kolejności spalane są kcal z pożywienia...

Pozdrawiam
MS

Nester

Punkty: 80

Listów: 16

O 6W jest temat wyżej, naprawdę najlepsza rzecz na zrzucenie brzuszyska ;)

Frama

Punkty: 135

Listów: 21

Ja dodam od siebie jeszcze fakt, że lepiej jest wykonywać aeroby z rana przed śniadaniem. Dlaczego? A no dlatego, że po nocy nasz organizm jest wyżyłowany i pozbawiony składników odżywczych. Chyba, że uprawiacie nocne podjadanie :) Mam nadzieję, że nie. Wówczas wstajecie i idziecie biegać, pływać, jeździć na rowerze, co wolicie. Spalanie tkanki tłuszczowej rozpoczyna się już po około 20 minutach. Wieczorem wygląda to inaczej. Nasz organizm jest już po kilku posiłkach i zanim zacznie spalać tłuszcz z naszego ciała, musi minąć co najmniej 30 minut, bowiem w pierwszej kolejności spalane są kcal z pożywienia...

Pozdrawiam
MS

Czyli wieczorne ćwiczenia są o 10 minut mniej efektywne niż poranne, tak?

3marcin3

Punkty: 185

Listów: 28

moim zdaniem bieganie wieczorem jest co najmniej o polowe mniej efektywne jak bieganie rano. skakanka tez rano moze robic za swietne cwiczenie ale jesli nie mozesz cwiczyc rano ( bo np. pracujesz ) to po poludniu dobre beda interwaly i trening HIIT albo TAbata. wpisz w google i poczytaj o tym. takich cwiczen nie wolno robic na czczo bo mozna latwo zemdlec a tez sa baaaardzo skuteczne :)

Idź do strony 1 2

Aby dodać posta musisz się zalogować