Taniec brzucha !!

Wiadomość

Angelika93

Miasto: -

Punkty: 1295

Listów: 30

Edytowany 07:07 @ 16/05/2011 przez Angelika93
\"Dla kobiet, które w przyjemny sposób chcą zrzucić parę kilogramów dobrym pomysłem jest taniec brzucha. Prócz poprawiania figury ta forma aktywności ma zbawienny wpływ również na kręgosłup i poprawę naszego poczucia własnej wartości.

Taniec brzucha istnieje od paru tysięcy lat, jednak to właśnie dzisiaj przeżywa prawdziwy renesans. Uważany jest za taniec, który potrafi wydobyć z kobiet to co najpiękniejsze - umiejętność uwodzenia, witalność. Taniec brzucha symbolizuje płodność, wzbogaca duchowość, pobudza seksualność i ma właściwości uzdrawiające.

Taniec brzucha bazuje na ruchach bioder i brzucha. Wyraziste ruchy bioder, subtelne ruchy dłoni i ramion, a także orientalna muzyka pobudza emocje wśród oglądających tancerkę.

Taniec ten wzmacnia, ujędrnia i rozluźnia mięśnie stóp, łydek, ud, brzucha, bioder i pośladków a także mięśni grzbietu. Dzięki ćwiczeniom talia zostaje wyszczuplona, a bóle okołokręgosłupowe ustępują. Taniec ten w sposób naturalny przygotowuje również kobietę do porodu, wzmacnia też siły witalne. Ma zbawienny wpływ na psychikę kobiet - pomaga pozbyć się kompleksów i odkryć atrakcyjność seksualną.\"

To znalazłam na jednej ze stronek. Ja też tańczyłam, nie powiem było świetnie i faktycznie brzuszek był piekny a przy tym mnóstwo zabawy.
Proste ruchy :) Fajna muzyka :) Możemy poczuć się jak w raju :) Co Wy na to ?

gabi80

Miasto: Pruszków

Punkty: 60

Listów: 18

hmm. brzmi zachęcająco.... Myślę, że zajęcia w grupie kobiet na pewno dają wiele radości i dodają pewności siebie. Niestety ja nie spotkałam się dotychczas z tego typu zajęciami. A szkoda, bo z chęcią bym spróbowała:)

Angelika93

Punkty: 1295

Listów: 30

mozesz cwiczyc sama :) ja tak robie :):):) na ytb jest wiele filmikow do nauki:)

Green4

Punkty: 2020

Listów: 94

No nieźle chyba zacznę :)

maga104

Punkty: 900

Listów: 49

Brzmi zachęcająco więc chyba tez zacznę ćwiczyć:):)

kasiagardo

Miasto: Kleosin

Punkty: 6541

Listów: 225

ja korzystałam z tańca brzucha... chodziłam dwa miesiące na zajecia :) superrr...polecam

Nester

Punkty: 80

Listów: 16

Ja mógłbym chodzić jako niezależny obserwator :P.

Aby dodać posta musisz się zalogować