SŁUCHAJCIE SZCZERZE POLECAM TO CUDO, SAMA STRACIŁAM 4 CM W UDACH W 2 TYGODNIE-BOSKIE ĆWICZYŁAM NA NOWYM SPRZĘCIE W NOWYM KLUBIE W lUBLINIE ACTIVElADY, PODCZERWIEŃ JEST WBUDOWANA W SPRZĘT I DOSŁOWNIE WYTAPIASZ TŁUSZCZ, SKÓRA JĘDRNA PO 2 SESJACH POZA TYM TO JEST TANI ZABIEG-30MIN- 15ZŁ A CAŁA GODZINA TYLKO 25ZŁ
NAPRAWDĘ POLECAM TERAZ POSTANOWIŁAM CHODZIĆ CO TYDZIEŃ NA 30 MIN I JEST BOSKO, SAMA USTALAM GDZIE I CO MASOWAĆ NIKT MNIE NIE MUSI OGLĄDAĆ- EFEKTY SĄ ŚWITNE
Masaż jest jedną z najstarszych metod leczniczych i ważnym składnikiem fizykoterapii. Oddziaływanie mechaniczne na zewnętrzne warstwy tkankowe organizmu powoduje rozluźnienie skurczonych mięśni, poprawia krążenie krwi i regenerację tkanek. Masaż działa pobudzająco i relaksująco oraz usuwa też bóle nerwowe i mięśniowe. Dodatkowym efektem jest pozytywne oddziaływanie na układ naczyniowy, organy wewnętrzne i przemianę materii. Rozróżnia się 5 klasycznych metod masażu: masaż głaszczący, ugniatający, uderzeniowy i wibracyjny oraz rozcieranie / oklepywanie. Oprócz tego istnieją inne ważne metody masażu, jak ręczny drenaż limfatyczny, masaż stref refleksyjnych, strumieniowy masaż podwodny, masaż szczotkowy i masaż uciskowy (shiatsu, akupresura). Może być pomocne przy zwalczaniu cellulitu.
Witam Was wszystkie :) Tak, to naprawdę działa, ale faktycznie cudów nie ma, więc najlepiej wspomóc działanie urządzeń do rollmasażu spożywaniem dużej ilości wody oraz lżejszą dietą, choć w moim wypadku bez diety też dało radę. Ciało się faktycznie "ubija", jest znacznie bardziej jędrne, a skóra gładsza i ogólnie człowiek dobrze zrelaksowany ;)