Suplement diety zmniejszający łaknienie, jaki wybrać?

Wiadomość

mlody22

Miasto: -

Punkty: 20

Listów: 1

Witajcie, ćwiczę już od jakiegoś czasu i dowiedziałem się, że są dobre suplementy diety,zmniejszają łaknienie.
Jeśli znacie takie skuteczne suplementy które wspomagają efektywne odchudzać i regenerowanie sił po treningu będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

DietetykSlim

Punkty: 1590

Listów: 273

Witam
Nie wiem dokładnie o jaki rodzaj łaknienia chodzi, ale jeśli to łaknienie wyłącznie słodyczy przyczyną może być za mała ilość chromu w organizmie- wtedy oczywiście jedyną potrzebną suplementacją jest chrom.
Jeśli chodzi ogólnie o łaknienie polecałbym BIO CLA
C.L.A. to kwas tłuszczowy, który pomaga zredukować tkankę tłuszczową, a jednocześnie działa wzmacniająco na mięśnie. Badania naukowe udowodniły, że C.L.A. pozytywnie wpływa na proporcje tkanki tłuszczowej i mięśniowej w organizmie poprzez:
- blokowanie wchłaniania tłuszczu do komórek tłuszczowych,
- redukcję magazynowania tłuszczu,
- uwalnianie tłuszczu ze zmagazynowanych w tkance tłuszczowej zapasów,
- przeciwdziałanie utracie mięśni,
- przekazywanie tłuszczu do tkanki mięśniowej gdzie jest spalany w procesie produkcji energii.
Co do regenerowaniu sił po treningu polecałbym suplementację carbo(węglowodany) oraz BCAA(aminokwasy rozgałęzione) - co do dawkowania oraz sposobu użycia, jest to zależne od rodzaju dyscypliny jaką uprawiasz oraz celu jaki chcesz osiągnąć.

Pozdrawiam Dietetyk Slimon

manman

Punkty: 10

Listów: 2

Witam, masz rację dobry suplement, który sam stosuję to suplement diety Spirodex. Kupiłem go w sklepie fbb.pl, w promocyjnej cenie. Po treningu dużo szybciej regeneruję siły poza tym wspomniałeś hamuje łaknienie. Także śmiało zachęcam i powodzenia

treneiro

Punkty: 80

Listów: 17

Dobre na mniejsze łaknienie są Morwa Biała i Błonnik z Ananasem. Powodzenia ! :)

mirabel25

Punkty: 1887

Listów: 124

Właśnie słyszałam, że ananas daje uczucie pełności, więc warto w aptece zapytać się właśnie o jakieś suplementy z ananasem. Jak również suplementy z błonnikiem też zmniejszają łaknienie.

Batmann

Miasto: Warszawa

Punkty: 5

Listów: 1

Aby zmniejszyć uczucie głodu najlepiej pić zieloną herbatę, a jeżeli chodzi odchudzanie i suplementy na odchudzanie to warto zacząć od l-karnityny i połączyć ją z ćwiczeniami oraz suplementami takimi jak reduktory tłuszczu. W sklepie twoje-odzywki mają nową promocję na Olimp Slim Expert.

Produkty Olimp cieszą się powszechną opinią produktów pewnych i sprawdzonych więc ryzyko jest żadne. Moim zdaniem to dobry wybór.

Aby dodać posta musisz się zalogować