Witajcie, ćwiczę już od jakiegoś czasu i dowiedziałem się, że są dobre suplementy diety,zmniejszają łaknienie.
Jeśli znacie takie skuteczne suplementy które wspomagają efektywne odchudzać i regenerowanie sił po treningu będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
Witam
Nie wiem dokładnie o jaki rodzaj łaknienia chodzi, ale jeśli to łaknienie wyłącznie słodyczy przyczyną może być za mała ilość chromu w organizmie- wtedy oczywiście jedyną potrzebną suplementacją jest chrom.
Jeśli chodzi ogólnie o łaknienie polecałbym BIO CLA
C.L.A. to kwas tłuszczowy, który pomaga zredukować tkankę tłuszczową, a jednocześnie działa wzmacniająco na mięśnie. Badania naukowe udowodniły, że C.L.A. pozytywnie wpływa na proporcje tkanki tłuszczowej i mięśniowej w organizmie poprzez:
- blokowanie wchłaniania tłuszczu do komórek tłuszczowych,
- redukcję magazynowania tłuszczu,
- uwalnianie tłuszczu ze zmagazynowanych w tkance tłuszczowej zapasów,
- przeciwdziałanie utracie mięśni,
- przekazywanie tłuszczu do tkanki mięśniowej gdzie jest spalany w procesie produkcji energii.
Co do regenerowaniu sił po treningu polecałbym suplementację carbo(węglowodany) oraz BCAA(aminokwasy rozgałęzione) - co do dawkowania oraz sposobu użycia, jest to zależne od rodzaju dyscypliny jaką uprawiasz oraz celu jaki chcesz osiągnąć.
Witam, masz rację dobry suplement, który sam stosuję to suplement diety Spirodex. Kupiłem go w sklepie fbb.pl, w promocyjnej cenie. Po treningu dużo szybciej regeneruję siły poza tym wspomniałeś hamuje łaknienie. Także śmiało zachęcam i powodzenia
Właśnie słyszałam, że ananas daje uczucie pełności, więc warto w aptece zapytać się właśnie o jakieś suplementy z ananasem. Jak również suplementy z błonnikiem też zmniejszają łaknienie.
Aby zmniejszyć uczucie głodu najlepiej pić zieloną herbatę, a jeżeli chodzi odchudzanie i suplementy na odchudzanie to warto zacząć od l-karnityny i połączyć ją z ćwiczeniami oraz suplementami takimi jak reduktory tłuszczu. W sklepie twoje-odzywki mają nową promocję na Olimp Slim Expert.
Produkty Olimp cieszą się powszechną opinią produktów pewnych i sprawdzonych więc ryzyko jest żadne. Moim zdaniem to dobry wybór.