Mam takie pytanie - czy komus z Was zdarzyło sie schudnac za szybko?
Ja schudłam 25 kg w jakies 4 miesiace i nadal chudne bo nadal jest z czego ..tyle ze zaczyna mi wisiec skóra na rekach ,brzuchu no i troche na udach .
Biegam codziennie 40 min - systemem ,potem siłownia około 1h ,nawilżam skore ,masuje stosuje masaze wodne i lipa ..
Skóra jakby swoje a ja swoje ..
Nie chce myslec o chirurgii - chcialabym sama wyrzezbic ciało tylko czy to w ogole jest realne?
J kolejne pytanie - mam 180 cm i mimo otyłosci 117 kg nie bolał mnie nigdy kregosłup ,dzis waze 90 i boli mnie okrutnie ,gdzie moze byc przyczyna? za duzo wysiłu fizycznego? czy za słabe miesnie plecow?
Nie chce przestac cwiczyc bo boje sie ze kazda przerwa spowoduje utrate zapału i siade na kanapie z paczka chipsow ..
chciałabym tylko zniwelowac jakos bol ..
Jesli ktos ma jakies rady lub doswiadczenie w tym temacie bede wdzieczna za pomoc ;)
Hej,
Co do skóry, to niestety nic Ci nie wiem w tym temacie, natomiast jeśli chodzi o ból kręgosłupa to może być różnie.
Po pierwsze może być przeciążony ćwiczeniami. Czy robisz sobie jakieś dni przerwy w ćwiczeniach?? Jest to bardzo ważne aby organizm się zregenerował. Po drugie, może wykonujesz jakieś ćwiczenia nieprawidłowo.
Może dobrym pomysłem byłoby przejść się kilka razy na jogę, to bardzo pomaga, lub poprostu do lekarza po poradę.