witam mam dwoje dzieci i meza z duza nadwaga i jestem totalnym beztalenciem do gotowania. chce zapytac jaka ksiazke proponyjeecie zebym mogla nauczyc sie zdrowo gotowac? ja myslalam o ksiazkach montignaca np. ''recepta na mlodosc'' i dla dzieci co o nich sadzicie??? prosze o pomoc bo nie chce diety tylko chce kupic ksiazke by nauczyc sie zdrowo gotowac by dzieci nie mialy w przyszlosci otyle.
Według mnie to nie ma znaczenia czy kupisz książkę kucharską czy sama zaczniesz wprowadzać zmiany w menu swojej rodziny..Wystarczy unikać tłustych i smażonych potraw..Wprowadzić dużo gotowanych warzyw jak i surowycch również..Pilnować aby ani dzieci ani mąż nie podjadali między głównymi posiłkami..Gotowane jak i grillowane mięso czy ryby..I uwierz że nie trzeba tu być mistrzem w kuchni..Nie wiem czy moja odpowiedź cokolwiek pomoże ..Pozdrawiam..
Hej,
Ja mogę polecic blog: zdroweconieco.pl
Są tam propozycje i przepisy bardzo prostych i przede wszystkim zbilansowanych potraw, które na pewno się udadzą.
Polecam na obiad sałatkę z fasolką szparagową i kurczakiem. Pycha !!!
Pozdawiam!!!
Ja się zgadzam z martuchą - wystarczy stosować się do podstawowych zasad zdrowego odżywiania, nie trzeba jakichś specjalnych umiejętności, czy nie wiadomo jak skomplikowanych przepisów. Jeśli masz dzieci, to zwróć też uwagę, żeby potrawy były różnorodne, bo dzieciaki szybko się nudzą rutyną w jedzeniu ;)