Ta dieta była by dobra dla osób z grupą krwi "A""B""AB" za dużo w niej produktów niezgodnych z nasza grupa krwi, szczególnie nabiału i ta kukurydza. Grahamka też jest niewskazana. Makaron pełnoziarnisty byłby dobry ma dużo błonnika i niskie IG, ale produkowany jest z ziarna pszenicy, a pszenica jest niewskazana, Jak wczesniej pisałam, osoby które mają alergie pokarmową to szczególnie na produkty pszenicy i nabiału, te produkty zatrzymują wode w organiźmie. Nie tylko osoby z grupą krwi "0" uczulone są na nabiał i pszenice (A,B,AB) też. Wiekszość osób odchudzających otym niewie i dlatego im tak cieżko jest schudnąć. Dietetycy układając diete, układają przeważnie z pokarmów nabiałowych i pszenicznych. Trzeba czytać etykiety jak sie kupuje makaron, chleb z jakiej mąki jest produkowany, jak z pszennej odpada. Chleb żytni jeżeli z mąki żytniej, może być, niektóre pieczywa zabarwiają karmelem żeby wyglądało jak pieczywo żytnie :). Pozostałe warzywa, orzechy, szynka które masz rospisane jak najbardziej moga być, zupy najlepiej bez śmietany i żadnych zasmażek, zamiast 3 posiłku który Tobie rospisałam możesz dać 200gr fileta z piersi kurczaka. A posiłki węglowodanowe w których jest ryż, chleb itp. najlepiej jeść w godzinach porannych i następne dania to mięso, ryby z warzywami na kolacje może być tuńczyk lub mieso gotowane, smażone + zdrowe tłuszcze
orzechy włoskie po 15gr, olej lniany10ml. Owoców nie powinno się łączyć z produktami białkowymi, jogurtem itp. Owoce możesz łączyć ze skrobią, ryż, chleb, makaron lub jeść conajmniej 30 minut przed posiłkiem lub niewczesniej niz 2 godziny po posiłku. Tak że spróbuj zmienić wszystko w Twojej diecie, na mame Twoja podziałała ta dieta bo pewnie jej nie szkodzą produkty pszenne jak i nabiał.
super,dziś się zważyłam przed obiadem i od niedzieli schudłam 300g,może to śmieszne ale ja się z tego cieszę.Ćwiczę z rana ale jeszcze wieczorem też,dostosuję się do twojej rady i jestem pewna że się uda.Dziękuję ci bardzo,napiszę za tydzień jak mi idzie no i jak już dotrwam to bym chciała się odwdzięczyć
Waż się zawsze rano przed jedzeniem i po toalecie. Napewno sie uda, myśle że za tydzień będziesz miała o 1kg mniej, Będe czekała z niecierpliwośćią na Twoje postępy.
300gr od niedzieli to wcale niejest źle, prawidłowo powinno się chudnać od 500gr do 1000gr tygodniowo, szybsze odchudzanie jest nie zdrowe i grozi efektem jo-jo. I pamietaj że tłuszcz nie spala się sie tylko z brzucha podczas odchudzania, spala sie z całego ciała, tak że wizualnie może być jeszcze nie widać. Dziwi mnie to, że w 2 miesiace tak mało schudłaś, być może jest tak jak napisałam, te produkty Tobie szkodzą i zatrzymują dużą ilośc wody w organiźmie. Powodzenia Ci życzę.
10. grudnia współżyłam z chłopakiem. To było 2 dni po okresie. Po tym czasie miałam okres 30. grudnia a teraz w styczniu 24. Ale gdzieś od miesiąca się źle czuję. Mianowicie mam częste zawroty głowy, czasami mdłości a wczoraj tak mnie rozbolały piersi i piekły, że nie mogłam wytrzymać, były obrzmiałe. Dzisiaj mam przedostatni dzień okresu, poszłam po test ciążowy i go przeprowadziłam. Wynik był negatywny. Myślę, że chyba do tego czasu gdybym była w ciąży, to test by to wykrył, no chyba że wynik jest błędny z powodu okresu. Zastanawiam się jeszcze czy moje samopoczucie może być związane z moją dietą proteinową, którą stosuję od dwóch miesięcy. Czy może w ten sposób się buntuje mój organizm? Dzisiaj też mnie bolą piersi, ale mniej gdyż wzięłam witaminę B6. Czego wynikiem może być moje złe samopoczucie?
Ja dopiero zaczynam ale tak szczeże nie wiem od czego zacząć ponieważ mam straszną nadwagę po urodzeniu dziecka mój brzuch stał się obwisyły i wg aż wstyd teraz jeszcze zanikł mi okres ale nie to nie jest ciąża lekarz to wykluczyl mam jakieś zaburzenia i lekarz dał mi luteinę ale i tak nie wywołało to okresu i nie wiem co dalej....