Slimonki - macie może jakieś sprawdzone sposoby na wybielanie zębów? Nie pytam o pasty wybielające, bo po nich nie widziałam żadnych efektów, ale paski wybielające albo nakładki z żelem. Biała Perła i iBright jest ostatnio na czasie, z tego, co się orientuję, stosowałyście może? Podzielcie się doświadczeniami!
Ona wybielała niecały tydzień, z 5-6 dni, a jak pytałam ją, o ile odcieni iBright jej wybielił zęby, powiedziała, że około 7-8 odcieni. No i nadwrażliwości nie miała ;]
No wiadomo, że pasta do zębów to podstawa w higienie jamy ustnej, ale mi chodzi raczej o takie metody na wybielanie zębów, które wykorzystują substancje wybielające - i tu mam pytanko o iBright, czy nie powoduje nadwrażliwości zębów albo dziąseł? Nie bolą zęby po takim wybielaniu?
Ja wybielałem iBrightem i nie odczułem nadwrażliwości, nic mnie nie bolało, ani zęby, ani dziąsła, więc spoko spoko, nie ma co się bać, u mnie ten sposób wybielania zębów się absolutnie sprawdził.
A Ty, Nester, jak długo stosowałeś iBright? Bo pewnie od tego, jak długo się te nakładki nosi, też zależy czy ta nadwrażliwość się pojawia, czy nie?
Ja 5 dni, tak standardowo to wygląda, a nadwrażliwości nie czułem. W każdym razie nie miałem zbyt ciekawych zębów przed wybielaniem, a te 5 dni starczyło, więc dłużej raczej nie ma potrzeby.
A Ty, Nester, jak długo stosowałeś iBright? Bo pewnie od tego, jak długo się te nakładki nosi, też zależy czy ta nadwrażliwość się pojawia, czy nie?
Nadwrażliwość zależy też od tego, czy stosujesz specyfik zgodnie z zaleceniami, czy nie trzymasz go dłużej, niż powinnaś, czy dbasz o zęby ogólnie - czy stosujesz odpowiednie pasty - jeśli działasz zgodnie z tymi zasadami, nie musisz się bać nadwrażliwości.